Tämä video esittelee sinulle resursoinnin yleisnäkymän toiminnot. Resursointi antaa kattavan tiedon työntekijöiden (käyttäjien) käyttöasteesta ja kuormituksesta.

1  Resursointi -sivun hakukentät:

• Selvitä resursseja aikavälin mukaisesti, resurssiryhmittäin, asiakkaittain jne.
  • Resurssiryhmät luodaan asetuksien kautta: Käyttäjät ja käyttäjäryhmät - Käyttäjät - Resurssiryhmät.
  • Resurssi -sivulle voit halutessasi tuoda esille kaikki kyseisen aikavälin muistutukset ja valmiit tehtävät.
  • Ei resursoidut tunnit ovat tunteja jotka ovat kirjattu projekteille eikä resursoiduille tehtäville.
  • Laske kalenteritunnit; Jos kalenteriin on luotu kalenterimerkintöjä, vähentää Taimer kalenterimerkinnän kyseisen päivän resursoitavista tunneista.

2  Päivän tunnit

• Käyttäjän asetuksiin voidaan määrittää  työpäivän tunnit eli kirjattava työaika esimerkiksi 7,5h/pvä
  • Resursoidut tehtävät lyhentävät työpäivän resursoimattomia tunteja automaattisesti. Taimer kertooa kuinka paljon päivässä on vielä vapaita tunteja resursoitavana.
  • Tehtäviä voidaan piirtää useammalle päivällä kerrallaan ja jakaa tunnit tasan jokaiselle päivälle.

3 Työaika

• Vasemman puoleinen luku kertoo tehtävälle kirjatun ajan.
  • Oikean puoleinen luku kertoo tehtävälle resursoidun ajan.

4 Loma-ajan resursointi

• Voit resursoida Taimerilla myös tiedossa olevat lomat, joka täsmentää työntekijöiden käyttöastetta.
  • Määrittele Taimeriisi omalle yritykselle Sisäinen projekti, jonka Laskutustapa on "Poissaolo projektit".
  • Kun luot tehtävän resursointiin, määrittele se kyseiselle lomaprojektille, jolloin tiedetään, että kyseinen työntekijä on poissa käytöstä tuona aikana.

5 Tehtävien siirtäminen ja venyttäminen

• Voit siirtää tehtävää helposti klikkaamalla tehtävää ("sinistä janaa") ja liikuttaa se haluamalle kohdalle aikajanalla.
  • Voit pidentää tehtävää ( "sinistä janaa") klikkaamalla tehtävän oikeasta laidasta ja venyttää tehtävää halutun aikajakson verran.

6 Käyttöaste ja kuormitus

• Sivun alareunasta näkyy valitun aikavälin käyttöaste käyttäjittäin.
  • Luvut perustuvat: työntekijän päivän työaikaan, resursoituihin tehtäviin ja jäljellä olevaan aikaan (resursoimaton aika).