Ennen käyttöönottoa Taimerin ja Tikonin asiakasrekisterit pitää olla täsmäytetty. Taimer asiakaskortilla on kohta Tikon ID. Tähän kohtaan laitetaan se ID numero mikä vastaa Tikonissa olevaa asiakasta.

HUOM! Kun Taimerissa luodaan uusi asiakas, luo Taimer automaattisesti seuraavan vapaan asiakas ID:n. Tämä ID -numero siirtyy tiedostojen mukana Tikoniin.

Tiliöintiasetukset

Tiliöintiasetukset luodaan Taimeriin asetuksien kautta: Asetukset — Talenom ja Tikon

Seuraavat tiedot ovat pakolliset,  jotta siirtotiedosto toimii ja latautuu oikein:

1. Tunnukset ja verokannat
  2. Saatava- ja tulotilit
  3. Myyntilit

Vapaaehtoiset tiliöintitiedot:

1. Tikon kustannuspaikkat
  2. Tikon maksuehdot
  3. Tikon Tuotteet

Ole yhteydessä tilitoimistoon Tikoniin liittyvissä kysymyksissä. Tiliöintitiedot saat kirjanpitäjältäsi.

Huom! Taimeriin voidaan laittaa vain yhdet tilitiedot.  Jos tiliöintiä ei tehdä Taimerissa, koko tilikarttaa (kustannuspaikkoja) ei tarvitse syöttää Taimeriin.  Varsinainen tiliöinti voidaan tehdä Tikonissa.

Tikon asetusten (tiliöinti tietojen) syöttäminen  myyntilaskulle:

Myyntilaskun luonti vaiheessa laskulle syötetään halutut tiedot (kustannuspaikka, myyntitili ja tuote)

1. Kustannuspaikan lisäys myyntilaskulla

• Myyntilaskulla valitaan kustannuspaikat
  • Kustannuspaikat valitaan laskurivikohtaisesti

2. Tikon tuotteiden lisäys myyntilaskulla

• Tikon tuotteet asetetaan asetuksissa
  • Tuote valitaan laskurivikohtaisesti

Myyntilaskujen lähetys

1. Luo laskut(t)
  2. Valitaan halutut laskut Myyntilaskut -sivun listauksessa
  3. Valitaan Tikon Tulosta
  4. Tallenna tiedosto koneellesi
  5. Lataa tiedosto Tikoniin tai lähetä tiedosto kirjanpitäjällesi

Myyntilasku:

Tikon siirtotiedosto:

Myyntilaskut

Siirtotavat:

• Manuaalinen. Taimerissa valitaan Tikon tulostus -valinta, joka tallentaa valitut myyntilaskut tiedostona omalle tietokoneelle. Lataa myyntilaskutiedosto Tikoniin tai lähetä tiedosto sähköpostilla tilitoimistolle.
  • SFTP – voidaan ajastetusti siirtää napin painalluksella.

Asiakasrekisterin täsmäys:

• Kyllä

Tiedosto:

• Ascii tiedosto

Asetuksien pakolliset tiedot:

• Perustiedot
  • Saatava-/tulotili
  • Myyntitili

Vapaahetoiset (ei estä rajapintaa toimimasta)

• Kustannuspaikka
  • Maksuehto

Ostolaskut (Tikon Teapps)

Siirtotavat:

• Manuaalinen. Painetaan Tulosta Teapps Tikon nappia, joka tallentaa tiedoston (Zip) omalle tietokoneelle. Lataa tiedosto Tikon Teappsiin. Lisäksi tämä tiedosto voidaan lähettää maililla tai fyysisesti kirjanpitoon.

Asiakasrekisterin täsmäys:

• Ei

Tiedosto:

• ZIP tiedosto, joka sisältää XML ja PDF kuvan laskusta