Netvisorin käyttöönotto

Tee seuraavat toimenpiteet ennen laskujen siirtoa Taimerista Netvisoriin:

1. Asiakasrekisterin täsmäyttäminen
  2. Asetuksien määrittäminen
  3. Tarkasta, että Asetukset --> Yrityksen perustiedot --> Osoitetiedot (y-tunnus) ja pankkitilit on täytetty.

Huom! Laskut eivät siirry, jos laskuja on luotu ennen edellä mainittuja vaiheita. Tämä johtuu siitä, että tehdyissä laskuissa ei ole tarvittavia tietoja tiedonsiirtoon. Myös y-tunnuksen puuttuminen yritystiedoista on yhteyden muodostamisessa kriittinen tekijä.

Asiakasrekisterin tarkastus

• Jos asiakas löytyy Taimerista ja Netvisorin asiakasrekisterilistasta, lisää Taimerin asiakasrekisteriin sama ID numero mikä on Netvisor asiakaslistassa.
  • Jos asiakas puuttuu Taimerista: Lisää asiakas Taimeriin ja täytä asiakkaan perustietoihin sama ID numero mikä on Netvisorin asiakaslistassa.
  • Huom! Jos asiakkuus ei löydy Taimerista eikä Netvisorista, päivittyy asiakkuus Netvisoriin automaattisesti myyntilaskujen siirrossa.

Saat haettua Taimerin kautta listan Netvisorin asiakkaista ja ID numeroista. Käyttäjätunnus ja käyttäjän avain tulee olla syötettynä asetuksiin. Paina Hae Netvisor asiakkaat -nappia.

Huom! Asiakkaat eivät tallennu Taimeriin automaattisesti vaan saat listauksen Netvisor asiakkaista ID:numeroidan kanssa. Jos nämä asiakkaat  eivät löydt Taimerista tulee ne syöttää Taimeriin.

Netvisorissa tunnisteen luonti

• Kirjaudu Netvisoriin
  • Paina yrityksen nimeä (vasen yläkulma)
  • Valitse Ulkoisen järjestelmän tunnisteet

Taimer Asetukset —> Netvisor

Pakolliset tiedot Taimerin Netvisor asetukissa pitää olla täytettynä ennen laskun luontia.

Pakolliset tiedot

Perustiedot

• Lisää Taimerin asetuksiin Netvisorin Käyttäjätunnus ja Käyttäjän avain. HUOM. Lisää/varmista Taimerissa asetukset --> Yrityksen perustiedot --> Osoitetiedot. Oman yrityksen Y-tunnus.
  • Testaa yhteys painamalla Hae Netvisor asiakkaat (Saat listan Netvisor Asiakasrekisteristä)

Myyntitilit ja Tuotteet

• Lisää Myyntitili (saat ne kirjanpitäjältäsi)
  • Lisää Tuotteet (saat ne kirjanpitäjältäsi)

Vapaaehtoiset tiedot

• Ostotilit (saat ne kirjanpitäjältäsi)
  • Laskentakohteet (saat ne kirjanpitäjältäsi)

Taimer Asetukset —> Netvisor —> Laskentakohteet

Taimerissa voit lisätä laskuille laskentakohteita eli ns. kustannuspaikkoja.

• Laskentakohteiden otsikot. Tämä on laskentakohteiden juuritaso.
  • Laskentakohteet. Tämä on toinen taso, jolla voidaan tarkentaa kohdistamista.

HUOM!

• Jos Taimerin asetuksissa oleva laskentakohde ( taso 2) ei ole Netvisorin asetuksissa, tulee Netvisoriin automaattisesti kyseinen laskentakohde (taso 2) laskuaineiston mukaisesti (automaattinen luonti tapahtuu vain toiselle tasolle asti).
  • Netvisorissa voidaan jakaa toinen taso vielä kolmanteen tasoon. Netvisoriin tulee luoda manuaalisesti kolmas taso. Kolmas taso tulee luoda myös Taimerin asetuksiin. Taimerin ja Netvisorin rajapinta tunnistaa kolmannen tason automaattisesti, jos kolmas taso on kirjoitettu täsmälleen samalla tavalla Taimerin asetuksissa.

Esimerkki laskentakohderakenteesta:

Nyt Netivisor on aktivoitu. Nyt voit aloittaa laskuttamisen. Lisää myyntilaskun lähettämisestä sähköisesti taloushallintojärjestelmääsi täältä.

Liitetiedostot

Liitetiedostoja voidaan lähettää ainoastaan verkkolaskujen mukana.
Huom! Kaikki liitteet siirtyvät Netvisoriin, mutta verkkolaskun mukana siirtyvät liitetiedostot lähtevät automaattisesti Netvisorista laskun mukana.

Liitetiedostoja voidaan siirtää PDF muodossa Taimer > Netvisor

• Liitetiedosto lähtee automaattisesti Netvisorista eteenpäin ainoastaan laskun mukana, joka lähtee verkkolaskuna.
  • Liitetiedosto siirtyy Taimer > Netvisor laskun mukana, joka lähtee postilla, mutta ei lähde automaattisesti ellei Netvisorissa tehdä toimenpide. (Tallennetaan koneelle ja lisätään liitetiedosto uudestaan laskulle).

Yleisiä huomiota myyntilaskuista:

1. Merkkimäärä rajaa ei ole otsikkorivillä
  2. Merkkimäärä rajaa ei ole laskurivillä
  3. Ensimmäinen seliterivin merkkimäärä on 255 merkkiä. Siirto onnistuu Netvisoriin, mutta teksti katkeaa merkin 255 kohdalta. Taimerin seliterivi kohdistuu Netvisorissa riviselite kohtaan.
  4. Toinen seliterivi, siirtyy Netvisoriin, mutta kohdistuu Netvisorissa laskun kommenttiriviksi. Tässä ei ole merkkimäärä rajoitetta.

Kartta Taimerin laskurivien siirtymisestä Netvisoriin

HUOM:

• Taimerin tuotenimi ylikirjoittaa Netvisorissa mahdollisen tuotenimen!
  • Laskurivit voivat olla joko tuote- tai kommenttirivejä. Tuoterivin tuotteen on oltava perustettuna Netvisoriin ja se linkitetään rivitietoon joko Netvisor-avaimella tai asiakaskohtaisella avaimella. Tuotteen nimen, hinnan ja muut tiedot voi kuitenkin vaihtaa. Tuotetietoja ei haeta rekisterin takaa.