Taimerissa hallitset kokonaisvaltaisesti yrityksesi ostoreskontraa; näet odottavat, hyväksytyt ja maksetut ostolaskut.

Ostolaskuja voidaan:

• kierrättää
  • esihyväksyä, hyväksyä, hylätä ja arkistoida
  • tulostaa / tallentaa kirjanpitoa varten.

Ostolaskun luonti manuaalisesti

1. Valitse Ostolaskut
  2. Valitse Uusi Ostolasku
  3. Täytä tyhjä ostolaskupohja ja paina Luo.

Erittely osioon lisäät rivit mitä ostolaskulla on ostettu.

Luotu ostolasku on nyt tallentunut Ostolaskut -sivun Odottavat -välilehdelle.
Ostolasku on nyt valmis hyväksyttäväksi.

Kohdistus ja hyväksyminen

Jotta ostolasku saadaan osaksi projektin kulurakennetta, se tulee kohdistaa. Voit kohdistaa koko ostolaskun yhdelle asiakkuudelle/projektille tai jakaa sitä useammalle.
Klikkaamalla Muokkaa laskua -painiketta pääset luomaan kohdistuksia.

Valitaan oikea asiakkuus, projekti, mahdollinen kustannuslaskelman otsikko, jolle ostolasku halutaan kohdistaa ja määritellään miten kulu halutaan projekteille prosentuaalisesti jakautuvan.

Esimerkissä jaan 60 euron arvoisen maitolaskun 70-prosenttisesti Matin oma demo Oy:n Testiprojektille, kohdistettuna Ohjelmointi- ja grafiikkatyö -nimiselle kustannuslaskelman otsikolle sekä 30-prosenttisesti Teknobyten Konseptin luonti projektille ilman kustannuslaskelmakohdistusta. Lopuksi Tallenna.

Tämän jälkeen ostolasku hyväksytään ja se siirtyy osaksi ko. projektien toteutuneita kuluja.

Maksaminen

Taimerissa ei voi maksaa ostolaskuja suoraan ohjelmasta.

Ostolaskuja voidaan maksaa virtuaaliviivakoodilla verkkopankin kautta. Taimer luo jokaiselle ostolaskulle virtuaaliviivakoodin, joka kopioidaan verkkopankkiin (copy/paste) ostolaskun maksun yhteydessä.

Huom!

Voit hyödyntää internetselaimen välilehtiä asettamalla Taimerin toiseen välilehteen tai selaimen ikkunaan ja verkkopankin toiseen. Näin saat nopeasti ja ennen kaikkea turvallisesti maksut maksettua.

Ostolaskujen vastaanotto sähköisesti

Voit vastaanottaa kaikki ostolaskut sähköisesti Taimeriin. Maventan paperilaskujen skannauspalvelun avulla luovut kokonaan paperilaskuista.

Vastaanotettu ostolasku saapuu suoraan tilaajan (käyttäjän) etusivulle Ilmoitukset -laatikkoon. Ostolasku voidaan myös eri käyttäjillä sekä kohdistaa eri projekteille, mikä helpottaa toimiston arkea.

Jokaisella projektilla on kohdistusnumero, jonka perusteella ostolasku kohdistuu oikein projektille. Ilmoita laskun viitteeksi projektin PRnumero, niin ostolasku kohdistuu projektille automaattisesti.

Ostolaskut sähköisesti Taimeriin: Jos ostolaskut halutaan suoraan Taimeriin, tulee Maventa tilin kautta aktivoida Laskujen vastaanotto

Paperisten laskuken skannaus sähköiseksi ja ostolaskujen vastaanotto Taimeriin sähköisenä: Skannauspalvelu tulee aktivoida Maventa tilin kautta (Skannitili)

Ostolaskun sähköisen vastaanottamisen jälkeen voit jatkaa ostolaskun käsittelyä tämän ohjeen kohdasta Kohdistus ja hyväksyminen.

Hallinnoidessasi ostolaskuja sinua helpottaa kunkin laskustatuksen värit

Odottavat = Valkoinen = Ostolasku odottaa toimenpidettä
Esihyväksytty = Vaaleanvihreä = Ostolasku on esihyväksytty
Hyväksytty = Vihreä = Ostolasku on hyväksytty
Hylätty = Punainen = Ostolasku on hylätty
Maksuun = Vaalean keltainen = Ostolasku voidaan maksaa
Arkistoitu = Keltainen = Ostolasku on arkistoitu