Taimerissa voidaan luoda työntekijä-, ammattinimike ja työlajihinnastoja. Kyseiset hinnastot ovat oletushinnastoja ja ne luodaan Taimerin asetuksien kautta.

Luo tuntihinnasto Asetuksissa

1. Valitse Asetukset
  2. Valitse Tuntihinnasto
  3. Valitse Muokkaa ja lisää uusia hinnastoja jokaisen hinnastokategorian vihreästä Lisää -napista.
  4. Täytä nimi ja hinta -kentät
  5. Tallenna muutokset

HUOM!

• Tarvitset hinnastoon työlajeja vaikka et niitä hinnoittelisikaan. Hinta työlajeilla voi olla 0 €. Käyttäjät kun merkitsevät työtunteja valitsevat he aina työlajin eli mitä ovat tehneet.
  • Ammattinimikehinnastoa varten tulee luoda ensimmäisenä Ammattinimikeryhmät: Asetukset – Käyttäjäryhmät – Ammattinimikkeet.

Tuntihinnastojen hierarkia

Hinnasto voidaan tuoda asiakkaan yrityskortille sekä projektikortille. Hinnasto voidaan noutaa yhtiön oletushinnastosta (asetukset) tai asiakkaan yrityskortilta:

1. Yhtiön hinnasto (Yrityksen oletushinnasto)
  2. Yrityksen hinnasto (Yrityskortilla asiakashinnasto)
  3. Projektikortin projektihinnasto (Projektikortilla)

Projektille voidaan määritellä tuntihinnasto (projekti laskutetaan tuntien mukaisesti). Hinnastossa on neljä osiota:

1. Henkilölle asetettu tuntihinnasto
  2. Ammattinimikkeen työlajihinnasto
  3. Ammattinimikehinnasto
  4. Työlajihinnasto

Huom!  Jos henkilölle ei ole annettu tuntihintaa katsoo Taimer seuraavaksi työntekijähinnastoa, tämän jälkeen ammattinimike hinnastoa ja viimeisenä työlajihinnastoa. Jos asetuksiin on lisätty vain työlajihinnasto, ottaa Taimer suoraan työlajihinnaston käyttöön.

Käytännön esimerkki.

Jos pohjahinnastossa (asetukset) on työlajit

• Suunnittelu 80€
  • Projektijohto 95€
  • Sisällöntuotanto 80€

Asiakkaalle on saatu parempi hinta Suunnittelu ja Sisällöntuotannon osalta. Tällöin voidaan joko asiakaskortille tai projektikortille syöttää eriävät hinnat.

• Suunnittelu 85€
  • Sisällöntuotanto 85€

Laskua luodessa Taimer osaa katsoa hierarkisesti voimassa olevan hinnaston. Suunnittelun ja sisällöntuotannon osalta ensimmäiset hinnat löytyvät joko asiakaskortilta tai projektikortilta, kumpaan tieto on syötetty.

Projektijohdon osalta tieto löytyy pohjahinnastosta.

Toisin sanoen, koko tuntihinnastoa ei tarvitse, jos ei halua syöttää asiakas tai projektikortille, vain muutokset jotka eroavat pohjahinnastosta.

Konsernitason Taimerin poikkeukset

Konsernitason Taimerissa konsernille luodaan pohjahinnasto

Asetukset

1. Ohjelman asetukset
  2. Groupin työlajit

Tämän jälkeen luodaan jokaiselle yhtiölle oma pohjahinnasto

1. Asetukset
  2. Tuntihinnasto

Myös hierarkiassa on poikkeus

• Yrityskortille voidaan noutaa suoraan Groupin työlajeista. Ohi yhtiön pohjahinnaston.