Tuntisaldoja voidaan hallita kahdella tapaa

Työtuntien saldohallinnan kautta
Asetukset | Pääkäyttäjän työkalut | Työtuntien saldohallinta

Käyttäjän perustietojen kautta
Asetukset | Käyttäjät ja käyttäjäryhmät | Käyttäjät

Työtuntien saldohallinnassa voit hakea tuntisaldoja henkilöittäin.
Syötä haluttu aikaväli, nimi ja paina Hae.

Muokkaa -napin kautta voidaan hallinnoida (lisätä/poistaa) työntekijöiden saldotunteja.

1. Hallinnoi tuntisaldoa työtuntien saldohallinnan kautta

Työtuntien saldohallinta tapahtuu asetuksien kautta pääkäyttäjän työkaluista.

1. Kuittauspäivälle syötetään päivämäärää mille tuntimuutos halutaan kohdistaa.
  2. Tunnit: Tähän asetetaan haluttu tuntimäärä.
  3. Henkilö: Valitaan henkilö kenelle tuntimuutos halutaan kohdistaa.

HUOM!

• Jos henkilölle halutaan lisätä 10 tuntia, tulee Tunnit -osioon kirjoittaa -10.
  • Jos henkilöltä halutaan vähentää 10 tuntia, tulee Tunnit -osioon kirjoittaa 10.

Saldotunteja voidaan seurata saldotuntiraportilta. Saldotunti raportti löytyy seuraavaa polkua pitkin:  Raportit – Tuntiraportit – Saldotunnit.

2. Hallinnoi tuntisaldoa käyttäjän perustietojen kautta

• Käyttäjän perustiedoissa syötetään tuntisaldon alkamispäivämäärä.
  • Tästä päivämäärästä alkaen Taimer alkaa laskemaan työtuntisaldoa.
  • Syötetystä päivämäärästä lähtien henkilön tulee kirjata työaikaa Taimeriin.

Huom! Tuntisaldon alkamispäivämäärää ennen tehtyjä tuntimerkintöjä ei oteta huomioon tuntisaldoihin.

Käytännön esimerkki

Henkilön työaika muuttuu 6h/päivässä

1. Otetaan saldotunnit talteen siltä päivältä, mikä on muutoksen viimeinen päivä esimerkiksi 30.11.2018 (su).
  2. Asetetaan henkilön saldolaskenta alkamaan siitä päivästä, mikä on sovittu esimerkiksi 3.12.2018 (ma).
  3. Muutetaan saldotuntihallinasta henkilön 3.12.2018 saldo vastaamaan 30.11.2018 tilannetta.
  4. Muutetaan henkilön työaika henkilökortilta 6h.