Taimer antaa mahdollisuuden luoda toistuvia sekä ei toistuvia laskuja halutulla päivämäärällä, laskuriveillä ja hinnoilla. Taimer generoi (luo) laskuja automaattiseksi odottavaan tilaan myyntilasku -osioon.  Laskut eivät siis lähde automaattisesti asiakkaalle.

HUOM!
Koska järjestelmä luo laskulle myös laskunumerot niin olkaa tarkkana että laskut menee oikein. Voitte halutessaan varata meiltä maksullisen koulutuksen osoitteesta
[email protected]

Automaattisen laskutuksen aktivointi

Automaattisen laskutuksen saa aktivoitua asetuksien kautta

1. Asetukset -> Ohjelman asetukset -> Moduulikohtaiset asetukset -> Käytä sopimuslaskutusta

2. Tehdään Sopimuslaskutuksen kirjoitusoikeus käyttäjille.

1.  Käyttäjät ja käyttäjäryhmät
  2. Oikeudet
  3. Projektit
  4. Sopimuslaskutuksen kirjoitusoikeus. Anna halutulle käyttäjäryhmälle sopimuslaskutuksen kirjoitusoikeus.

Muista tallentaa muutokset.

Automaattinen laskutus ominaisuudet

Lisää Uusi lasku -napilla saat luotua uuden automaattisen laskun. Tallenna napin alapuolella otsikon laskutetut laskut alle kerääntyy kaikki automaattisesti lähetetyt laskut. Laskutettavat otsikon alla on kaikki tulevat atuomaattiset laskut.

1. Autom. : Lasku generoituu automaattisesti
  2. Hae autom.:
  3. Selite (OTSIKKO): Jos automaattisia laskuja tulee useampia, voidaan jokaisella laskulle antaa otsikko.  Otsikko helpottaa laskujen erottelua toisistaan. Huom! Tämä tieto ei mene laskulle.
  4. Luotu/hyväksytty:  Tällä päivämäärällä Taimer generoi laskun automaattisesti. Lasku ilmestyy  Myyntilasku -osioon odottavaan tilaan.
  5. Laskun pvm.: Laskun päivämäärä.
  6. Jaksotus alku ja loppu: Määritellään mitä aikaväliä laskutus koskee. Huom! Tämä tieto menee laskulle.
  7. Toistuu: Määritellään mikä on laskutuksen toistuvuus. Vaihtoehdot: Kuukauden, viikon ja päivän välein.
  8. Toistuu asti:  Tällä päivämäärällä määritetään milloin  laskujen automaattinen generointi loppuun.
  9. Laskutusalue: Määritä laskutusalue: FI, EU, NON EU.
  10. Laskulle voidaan lisätä haluttu määrä laskurivejä. Jos käytössä tuoterekisteri, voidaan lisätä myös tuotteita tuoterekisteristä.
  11. Kertalasku: Mikäli toistuvuus on käytössä., mutta yksittäinen rivi halutaan laskuttaa vain kerran, tulee Kertalasku -täppä olla aktiivinen. Näin kyseinen laskurivi ei generoidu automaattisesti seuraavalle laskulle.
  12. Täytä laskulle seliterivi, kpl määrät ja hinta.

Muista tallentaa lasku ja muutokset Tallenna -napista.