B2C-laskutuksen aktivoiminen (vain Nordean asiakkaille).

Nordean lähetyspalvelu aktivoidaan Asetukset --> Tilauksen hallinta ja lisäosat --> Nordea, täyttämällä verkkolaskujen aktivointilomake. Aktivointi tapahtuu vasta kun Nordea on käsitellyt pyynnön. Tätä ennen ei voida laskuja lähettää.

1. Kun hyväksytty laskujen välityspalvelu on aktiivinen Taimer-käyttäjä tekee laskuttajailmoituksen haluttuihin pankkeihin oheisen linkin kautta. http://www.finanssiala.fi/fkmaterials/laskuttajailmoitus/FinvoiceSenderInfo.htm (Tee jokaiselle pankille oma laskuttajailmoitus erillinen tiedosto).
  2. Ilmoituksen jälkeen käyttäjä saa tiedoston tietokoneelle. Tiedosto ladataan Taimerissa Asetukset --> Tilauksen hallinta ja lisäosat --> Nordea. Tämä toimenpide lähettää laskuttajailmoituksen Nordealle, joka välittää tämän muille pankeille.
  3. Laskuttajailmoitusta voidaan muuttaa ja hallita kohdan nro. kaksi www-osoitteessa ja päivittää tiedot kohdan nro. kolmen mukaisesti.
  4. Tämän jälkeen onnustuneesta ilmoituksesta, kuluttaja-asiakkaat voivat valita omasta verkkopankistaan e-laskujen vastaanoton.
  5. Jos myyntilasku lähetetään kuluttajalle, joka ei ole pyytänyt e-laskua verkkopankistaan, e-lasku ei lähde kuluttajalle. Ensimmäinen myyntilasku pitää lähettää paperisena tai kuluttaja-asiakas voi antaa verkkopankistaan luvan e-laskulle. Tässäkin tarvitaan laskun viitenumero. Tämäkään ei takaa sitä että kuluttaja haluaisi ottaa laskuja e-laskuna vastaan.
  6. Taimerissa yrityskorteille on ilmestynyt valinta Kuluttaja. Tämä pitää olla päällä, kun halutaan osoittaa Taimerille, että kyseinen asiakas on kuluttaja, ei yritys. Tällöin Taimer tietää lähettää laskun oikealla tavalla.

HUOM:

• Mikäli kuluttajalle on lähetetty paperilasku. Voi kuluttaja tilata paperilaskun viitenumerolla seuraavat myyntilaskut E-laskuna.
  • Myyntilasku toimitetaan n. kahden pankkipäivän aikana, riippuen pankista.
  • Laskujen lähetyslokin näet myyntilaskuluettelossa olevassa Laskutapahtumasta. Tämä seuraa vain Nordean välityksellä lähetettyjä laskuja.
  • Tarkasta että Taimerissa Asetukset --> Yrityksen perustiedot --> Osoitetiedoissa --> Verkkolaskuosoite ja välittäjätunnus. Nämä ovat Nordealta saadut E-laskusopimuksen tiedot.