Maksupostit ja laskutuksen ennustaminen

 • Maksuposteilla kerrotaan milloin ja mill√§ summalla projektia tullaan laskuttamaan.
 • Projektikortilla voi olla yksi tai useampi maksuposti riippuen siit√§ laskutetaanko projekti kerralla vai useammassa er√§ss√§. ¬†
 • Maksupostille voidaan sy√∂tt√§√§ urakka- ja/tai tuntihintoja.
 • Jos halutaan seurata laskutusennustetta, tulee projektille lis√§t√§ aina maksupostit laskutavasta (urakka, tuntihinta ja/tai molemmat) riippumatta.¬†
 • Kaikkien maksupostien yhteissumma tulee n√§kyviin Taimerin etusivulle Laskutus-laatikkoon. Etusivun Laskutus -laatikon kautta on helppo seurata tulevien kuukausien arvioitua laskutusta.
 • Laskuttajalle voidaan lis√§t√§ viesti projektikortin Viesti laskuntekij√§lle -osiosta.¬†

Maksuposteja tulee luoda seuraavissa tilanteissa:

 • projekti laskutetaan useammassa er√§ss√§ ja/tai projekti on myyty urakkahinnalla.¬†
 • projektille on m√§√§ritetty laskutusperusteisiin Maksupostit laskutetaan.¬†
 • halutaan seurata laskutusennustetta.

Maksupostin lisääminen projektille:

 1. Maksupostit/laskutusennuste toiminnot aktivoituvat, kun valitaan Muokkaa -nappia
 2. Valitse Lisää laskurivi
 3. Täytä tyhjät kentät
 4. Valitse Tallenna

Maksupostin luonti

 1. Projektin perustiedoissa  Maskupostit laskutetaan tulee olla aktiivisena. Maksuposteille voidaan kirjata yksittäisiä laskutuseriä. Tämä rivi kannattaa mieltää yhdeksi laskuriviksi
 2. Viesti laskuntekijälle -työkalun avulla voi luoda muistiinpanoja ja/tai jättää viesti laskuttajalle. Viesti tulee näkyviin laskun luonnin vaiheessa. 
 3. Laskutus pvm.: Määritä laskutuspäivämäärä. Etusivun ilmoituslaatikossa sekä laskutuslaatikossa laskutustiedot ilmestyy tämän päivämäärän mukaisesti (laskutusennuste)
 4. Toistuu: Määritä laskuriville toistuvuus, kuinka usein laskutetaan ja mihin asti. Toistuu -kenttään syötetään luku kuinka maksuposti halutaan toistuvan. Esimeriksi: Maksuposti halutaan toistuvan kolmen kuukauden välein, tällöin Toistuu -kenttään merkitään numero 3.  Toistuu -kentässä on oletuksena numero 0 (Numero 0 = ei toistuva laskutus).  Ei tostoa:  Maksupostille voidaan valita toistuvuus päivän, viikon tai kuukauden välein. Ei toistoa -valinta on aina oletuksena maksupostilla. Ei toistoa -valinta tarkoittaa, että kyseinen maksuposti ei tule toistumaan.   Asti -kenttään tulee ilmoittaa mihin saakka laskutuksen toistuminen on voimassa. Asti -kenttä jätetään tyhjäksi jos laskutus ei ole toistuva.
 5. Laskutusalue: Määritä laskutusalue. Vaihtoehdot ovat: FI, EU ja Non EU. Oletuksena on FI laskutusalueena. 
 6. Laskutusosoite: Voit määrittää laskutusosoitteen, jos laskutusosoite poikkeaa projektin perustietoihin syötetystä laskutusosoitteesta. 
 7. Selite: Seliterivi = laskurivi. Seliteriville kirjoitettu teksti tulee laskulle sellaisenaan. Laskun rivejä voidaan vielä muokata ennen laskun lähetystä.  
 8. Määritä laskutettava määrä, summa ja alv %

Laskutusennuste

HUOM! Jos laskutusennustetta halutaan seurata, maksupostit tulee aina syöttää projektille. 

Laskutus pvm. määrittää mille kuukaudelle laskutusennuste määräytyy. Esimerkki; Jos laskutus pvm. on 15.6.2017, näkyy maksuposti kesäkuun laskutusennusteessa (etusivulla).

Etusivun Laskutus -laatikosta nähdään laskutusennuste. Yhteenveto kertoo kuinka paljon kuukaudessa on laskutettu (Laskutettu), kuinka paljon on laskuttamatta (Maksupostit) ja kuinka paljon kuukaudessa on tullut ostolaskuja (Ostolaskut). 

Sivun  alareunaan tulee yhteenvetolaatikko klikkaamalla valittua summaa. Yhteenveto kertoo mistä myynti/-ostolaskujen summa koostuu. 

Esimerkki 1: Jos projektin arvo on 20 000 ‚ā¨ ja projekti laskutetaan kokonaan marraskuussa, tulee projektille tehd√§ yksi 20 000 ‚ā¨ maksuposti esim. 25.11.2016 p√§iv√§yksell√§.¬†

Esimerkki 2: Jos projektin arvo on 10 000 ‚ā¨ ja projekti laskutetaan kahdessa er√§ss√§, ¬†lokakuussa 5 000 ‚ā¨ ja marraskuussa 5 000 ‚ā¨, tulee projektille tehd√§ kaksi maksupostirivi√§.¬†

Did this answer your question?